•                                       
  • Senin için önemli olanları belirle, Bugüne NOT AL!...
  •                                       
Bana kime aşık olduğunu söyle, sana neye ihtiyacın olduğunu söyleyeyim

Bana kime aşık olduğunu söyle, sana neye ihtiyacın olduğunu söyleyeyim

 “Arkadaşlarımızı seçebiliyoruz ama aşık olacağımız insanları seçemiyoruz!” mu… acaba?

Bu sorunun yanıtını verebilmek için önce nasıl aşık oluyoruz sorusunu yanıtlamak lazım. Aşık olmak, kalbimizle gerçekleştirdiğimiz romantik bir durum değildir. Tam tersine, tamamen hormonal ve en temel dürtü, yani üreme dürtüsü ile gerçekleşen bir durumdur. Üreme ihtiyacı ile etrafa yaydığımız (farkında olmadan ve belki de hiç bilmeden) feromon hormonu ile kendimize eş ararız. O andaki dürtü bu üremeden doğacak çocuğun en mükemmel olmasına yöneliktir. Dolayısıyla çiftler birbirlerinin eksiklerini tamamlayacak şekilde eşleşirler. Yani AŞIK olurlar!...

Şu an aşık olduğunuz ya da geçmişte aşık olduğunuz insanları mercek altına alın. Onları düşündüğünüzde ilk aklınıza gelen özelliklerini not edin. Muhtemelen bunlar ; bugünlerde ya da o dönemlerde, kendinizde eksik bulduğunuz özelliklerdir. Eğer hayatınızda biraz hüzünlü bir dönemden geçiyorsanız mutlaka neşeli insanlara aşık olursunuz. Kariyerinizde ilerlemek istiyor ama bir noktada tıkanıp kalıyorsanız, kariyerinde yüksek pozisyonlara gelmiş insanlar ilgi alanınıza girer. Eğer asosyal bir insansanız sosyal olan, çevresinde her zaman kalabalık bir grupla dolaşan insanlardan hoşlanırsınız. Kendinizi çirkin buluyorsanız daima yakışıklı ve güzel insanlara platonik olarak bağlanırsınız.  Özgüveniniz eksikse egosu yüksek olan insanlara çekilirsiniz. Ve bu liste böyle uzayıp gider.

Bu nedenledir ki; aşık olduğunuz ya da olacağınız insanları siz seçersiniz!...

 Bu insanlar bizim bu eksik yönlerimizi tamamlarlar yani bir şekilde içimizdeki boşlukları doldururlar. Bizde bir süre sonra onlara bağımlı hale geliriz. Kendimizi tamamlanmış hissetmek için onlardan aldığımız duygulara ihtiyaç duyarız. Ve bir gün gelipte ayrıldığımızda da işte bu nedenle acı çekeriz. Çünkü ihtiyacımız olan duygu artık karşılanmaz olmuştur.

Peki bu durumda yapılacak olan şey nedir? Öncelikle kendinizi iyi tanımanız ve analiz etmeniz gerekiyor. Hangi yönlerinizi eksik buluyorsunuz, kendinizi hangi alanlarda yetersiz hissediyorsunuz bunları tespit etmeniz lazım. Ve daha sonrasında da bu alanlarda iyileştirme çalışmaları yapmanız gerekiyor elbette.

Sonra ne mi olacak? Elbetteki siz kendinizle tam ve bütün olduktan sonra kendinize yine sizin gibi tam ve bütün olan insanı çekecek ve yolunuza onunla devam edeceksiniz. Bu ilişkide bağımlı olmadan sevgi ile bağlı olma halinde olacaksınız…

YORUMLAR