•                                       
  • Çocukluğuna dön, Mutluluklarını HATIRLA!...
  •                                       
Hayatını değiştirmek istiyorsan, önce hergün yürüdüğün yolu değiştir!...

Hayatını değiştirmek istiyorsan, önce hergün yürüdüğün yolu değiştir!...

Hepimiz bir değişim döneminde olduğumuzu biliyoruz artık. Kimilerimiz bu değişimin içinde, kimilerimiz dışında, kimilerimiz de değişimi istiyor ama ne yapacağını bilemiyor, kimilerimizde korkuyor. Değişim güçlü bir kelime ve insan çok büyük şeyler yapmak zorunda olduğunu sanıyor. Evini değiştirmek, işini değiştirmek belki de yaşadığı şehri değiştirmek gerektiğini düşünüyor.

Oysaki rutini kırdığınız her an bir değişimdir!...

Sizde biraz çekimser olanlardan ya da nereden başlayacağını bilemeyenlerden olabilirsiniz. Önce hergün yürüdüğünüz yolu değiştirin. Çok ciddiyim. İşe, okula, eve hergün hangi yoldan gidiyorsanız yolunuzu değiştiriverin. Bir arka sokağa sapın mesela,  başka bir araçla gitmeyi deneyin, belli bir mesafeyi yürümeyi deneyin.  O gün size nasıl farklı gelecek göreceksiniz. Ya da hiç yapmadığınız bir yemeği yapmayı deneyin, radyoda hergün dinlediğiniz kanalların dışında başka bir kanalı dinleyin, gardrobunuzda olmayan bir renkte kıyafet alın kendinize.

Değişim mutfakta daha önceden aldığın ve henüz tadına bakmadığın reçel kavanozunda, değişim şuan karşısında oturduğun  televizyonun daha önce hiç bakmadığın bir kanalında, değişim her akşam oturduğun hatta üzerinde hafif bir çukurluk oluşturduğun kanapenin hemen karşısındaki koltukta.

Değişimin küçüğü büyüğü olmaz, değişim değişimdir. Yeni tatlar denemekten, yeni sesler duymaktan imtina etmeyin. Hayat bir deneyim ve bizler her deneyimden yeni bir şeyler öğreniyoruz. Hayatta hiçbir şeyin boşuna ve tesadüf olmadığını hatırlayın. Öğrendiğiniz ve deneyimlediğiniz her şeyin mutlaka bir sebebi vardır.

Bilgi sınırsız, bilgi sonsuz ve sadece kitaplarda değil, hayatın içinde. Hemen kendine küçük bir not defteri al ve bugünden başlayarak neleri değiştirdiğini yazmaya başla. Hayatında attığın her adım bir sonraki adıma hazırlıktır…

YORUMLAR